Vi gratulerer vinneren av nyetablererprisen 2021

Årets vinner ble Barents Metall og Sveis AS.

Vinneren av nyetablererprisen 2021

Daglig leder Odd Markus Punsvik forteller at han startet bedriften først som et enkeltpersonsforetak samtidig som han jobbet som lærer, men i 2019 satset han for fullt på sveisebedriften og selskapet ble stiftet.

– Det er et behov for våre tjenester og vi jobber hele tiden for å få flere bein å stå på.

Ble du overrasket over at dere vant prisen?

– Jeg fikk en følelse på at det kanskje skulle bli oss, siden vi var nominert i fjor også. Vi er takknemlige for alle stemmer vi har fått og vi merker at nyetablererprisen har vært med på å skape mer oppmerksomhet rundt bedriften. Det er mange bekjente som har sendt oss gratulasjoner og stoppet oss på gata, sier Punsvik.

Premie på kr. 10 000,-

Premien på kr. 10 000,- er øremerket til utvikling av egen bedrift. Punsvik forteller at de ikke har bestemt seg for hva de skal bruke pengene på. – Her må vi få tenkt oss godt om, avslutter han.

Kriteriene for å vinne nyetablererprisen:

 • Bedriften må være registrert i Sør-Varanger

 • Bedriften må ha minst et års drift, og kan ikke være eldre enn 5 år per august 2021

 • Bedriften må være et privat selskap, og må kunne vise til etablert omsetning

 • Bedriften må ha potensial for økt verdiskapning og flere arbeidsplasser

 • Gründeren(e) må fremstå som et positivt forbilde som bidrar til at flere realiserer sine idéer

 • Gründeren(e) bak bedriften må være med på å framsnakke Sør-Varanger som en fin plass å bo, leve, skape og drive egen bedrift

Nyetablererprisen ble delt ut av en jury bestående av:

 • Stig Ulvang, Sør-Varanger kommune
 • Jenny Mikkelsen Spring, Barentssekreteriatet
 • Hedda Larsen Salbu, LO Troms og Finnmark
 • Finn Helge Lunde, Tivoli North
 • Therese Alexandersen, Sparebank1 Nord-Norge
 • Marie J. Sommernes, Sør-Varanger Utvikling

Juryen sier dette om vinneren:

«Nyetablererprisen har som formål å heie fram våre lokale gründere og de som tør å satse på egne ideer. Kriteriene for å vinne er blant annet bedriftens potensial for økt verdiskapning og flere arbeidsplasser, og hvordan gründeren bak bedriften fremstår som et positivt forbilde som bidrar til at flere realiserer sine ideer.

Årets vinner av nyetablererprisen er en bedrift som har utmerket seg positivt i lokalsamfunnet de siste årene. Bedriften har startet i det små og utviklet seg steg for steg, men har fortsatt et potensiale for økt verdiskapning og flere arbeidsplasser. Bedriften jobber både mot privatmarkedet og bedriftsmarkedet, og viser stadig fram nye kreative produkter eller prosjekter som er gjennomført i sosiale medier.

Bedriften har blitt nominert av flere, både i år og i fjor, og beskrives som en allsidig bedrift, med en daglig leder som er serviceinnstilt, løsningsorientert, kreativ, kvalitetsbevisst og ikke minst flink til å etablere samarbeid med andre aktører ved behov. Det trekkes fram at bedriften er god på inkludering av flerkulturelle ansatte, samt ungdom og lærlinger.

Årets vinner er en kandidat som synliggjør muligheten om å realisere egen bedriftsidé dersom man jobber hard og brenner for eget fag.»


De øvrige finalistene av nyetablererprisen 2021 var Hesseng Maskin og S-V Råbygg.

nb_NONorwegian