Inngår samarbeid med finsk gründersuksess

I dag har vi den gledelige æren av å fortelle nyheten om at gründerklubben har inngått et samarbeid med Crazy Town i Finland!

grunderklubb

Crazy Town er et gründerfellesskap og innovasjons-hub som hjelper talenter, bedrifter og regioner med å komme i kontakt, samarbeide og vokse sammen. Fellesskapet har mer enn 300 medlemsbedrifter på tvers av ulike knutepunkter i Finland.

I februar i år startet Sør-Varanger Utvikling (SVU) opp en gründerklubb i Sør-Varanger. Gründerklubben skulle være en uformell møteplass for nyetablerere i kommunen, for å diskutere ideer, lære av hverandre og utvikle samarbeidsprosjekter. Klubben, som først ble startet som en test for å sjekke interessen, har i dag i underkant av 20 medlemmer som møtes med jevne mellomrom, og det er bestemt at klubben må videreføres.

Et løft for den lokale gründerklubben

Marie Sommernes, prosjektleder i SVU, har vært ansvarlig for gründerklubben i Sør-Varanger, og mener nå at klubben er tatt til et nytt nivå:
– Ved å samarbeide med Crazy Town, som er et såpass stort og anerkjent fellesskap for gründere, gir et stort løft for vår lokale gründerklubb, både for klubben som helhet og for hver enkelt entreprenør, sier Sommernes.

Samarbeidet bringer fram store muligheter for medlemmene i gründerklubben:
– Vi skal utvikle kurs og programmer i fellesskap med gjengen i Crazy Town, som vil være relevante for begge parter.

Spennende med arktisk natur

Crazy Town påpeker at de synes naturen og landskapet i Arktis er vakker og spennende, og ser på dette som et pluss ved samarbeidet.

– Dette er et fantastisk eksempel på hvordan Crazy Town kan tilby flere muligheter for sine medlemmer. Utvide forretningsnettverket og skape nye muligheter. Kirkenes er et så flott sted å jobbe fra, og vi ønsker selvfølgelig de norske selskapene velkommen til å bruke våre fasiliteter rundt i Finland, sier Mikko Markkanen, administrerende direktør i Crazy Town.

Utvidet samarbeid

Crazy Town er en del av selskapet Finestbay Area Development, som SVU allerede har et pågående samarbeid med hva gjelder den arktiske jernbanen fra Rovaniemi til Kirkenes. Kenneth Stålsett, daglig leder i SVU, er strålende fornøyd med å ha utvidet samarbeidet med Peter Vesterbacka og hans kolleger i Helsinki:

– Det er fantastisk for gründerne i vår region som får mulighet til å utvide nettverket sitt og tilgang til partnere i Helsinki og de andre stedene Crazy Town holder til i Finland. Dette gjør det mer spennende å starte bedrift i Sør-Varanger, sier Stålsett.