ICE mini sommerskole

I uke 29 og 30 arrangerer vi tredagers sommerskole for barn som skal begynne i 5.-7. klasse. I løpet av tre dager lærer barna om innovasjon, teknologi og bærekraft gjennom kule eksperimenter.

Ane Mikkelsen, ansvarlig for ICE mini sommerskole. Foto: Sør-Varanger Utvikling

ICE mini sommerskole arrangeres i regi av Sør-Varanger Utvikling (SVU). I sommer har SVU ansatt to studenter, der en av de er Ane Mikkelsen, som skal være ansvarlig for årets sommerskole.

Ane forteller at de blir å legge stor vekt på nyskapning og nytenkning, slik at barna skal få muligheter til å skape noe:

– Denne sommerskolen blir å ha dagsaktuelle temaer, hvor barna kan tilegne seg praktiske egenskaper som koding, sying og matlaging. Vi legger det opp til at barna skal være en del av prosjektutviklingen, slik at også de må tenke nyskapende. 

Første dag er temaet teknologi. Dette vil tilpasses utifra aldersgruppe og interesse. Andre dag er det redesign på agendaen, hvor bærekraftig klesproduksjon er et viktig tema. Her vil barna få eninnføring i viktigheten bak bærekraftige klær, i tillegg til at de selv skal få produsere noe. Tredje og siste dag er temaet bærekraftig mat:

– Vi kaster alt for mye mat i Norge, dette er noe barna skal få være med å se nærmere på og lage bærekraftig mat, forteller Ane. 

Gratis deltakelse
Sommerskolen er et gratis aktivitetstilbud. Det kreves inen forkunnskaper å være med, og opplegget vil bli tilpasset hvert enkelt barns nivå.

Må barna ha med seg en voksen?

-Nei, vi stiller med lunsj og det materiale ungene måtte trenge, bekrefter Ane, og forteller videre at når barna er meldt på, vil det komme mer info om eventuelle forberedelser.

Meld deg på her.

nb_NONorwegian